Szafa bankietowa grzewcza – kiedy sprawdzi się najlepiej?

Szafa bankietowa grzewcza – kiedy sprawdzi się najlepiej?

Szafy bankietowe grzewcze to obowiązkowe wyposażenie każdej firmy cateringowej, większej restauracji, hotelu czy sali weselnej. Dzięki nim można z łatwością przechowywać i transportować dania bez ryzyka utraty temperatury. Dlaczego warto w nie zainwestować i kiedy sprawdzą się najlepiej?

Szafa bankietowa grzewcza – sposób działania

Szafy bankietowe grzewcze to urządzenia wyposażone w systemy grzejące, które mają za zadanie utrzymać temperaturę posiłków na określonym poziomie. Posiadają one elektroniczną regulację temperatury oraz specjalny wyświetlacz, dzięki któremu można stale monitorować i kontrolować poziom ciepła. Wnętrze szafy bankietowej dostosowane jest do przewożenia różnego rodzaju naczyń: zarówno dużych termosów i waz na zupę, jak i półmisków oraz talerzy. Wyposażone jest również w prowadnice na pojemniki GN, dzięki czemu łatwiej dopasować układ wewnętrzny szafy. 

Sprzęt ten wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu łatwo utrzymać go w czystości. Całość izolowana jest poliuretanowo na grubość 50mm, by zapewnić jak najwyższą jakość pracy. W środku zamontowane są wentylatory, które włączają się po otwarciu drzwi. Umocowane są w taki sposób, by wymusić obieg powietrza. Są przy tym całkowicie bezpieczne, ekonomiczne i łatwe w obsłudze.

Gdzie sprawdzą się szafy bankietowe grzewcze?

Ze względu na dużą pojemność, grzewcze szafy bankietowe wykorzystywane są w różnego rodzaju jadłodajniach, stołówkach, bufetach, szkołach, szpitalach, restauracjach hotelowych, a także na przyjęciach oraz bankietach. Doskonale sprawdzają się także w firmach cateringowych, gdzie sprawne przygotowanie posiłków, a następnie ich transport stanowi bardzo istotny element.

Szafy bankietowe grzewcze pozwalają na lepszą organizację pracy w kuchni, wcześniejsze przygotowanie posiłków i bezproblemowe rozwożenie dań po całym terenie, bez ryzyka, że posiłek wystygnie. Ze względu na swoją budowę pozwalają na swobodne manewrowanie szafą nawet w ciasnych salach i korytarzach.

Jak wybrać szafę bankietową grzewczą?

Szafy bankietowe grzewcze różnią się między sobą przede wszystkim wymiarami, a czasem również układem wewnętrznym. Przy zakupie należy więc zdecydować, jaki typ szafy będzie najbardziej odpowiedni dla konkretnego biznesu. Dostępne są mniejsze wersje pojedyncze oraz szafy bankietowe podwójne, które dedykowane są przede wszystkim dużym firmom cateringowym i zakładom gastronomicznym. Różnić może się również sposób sterowania oraz wyświetlacz temperatury. Większość szaf bankietowych grzewczych pozwala na regulację od 30 do 85 stopni Celsjusza.

Więcej informacji na stronie: https://multigastro.pl/wozki-bankietowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

3 × trzy =